Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ANIONOK, NEGATÍV TÖLTÉSEK - ÉS AZ EGÉSZSÉG.

2009.02.15

A pozitív ionok károsak a szervezetre, a negatív ionok gyógyítják. A mérges gázok, füst, a rothadás és az elektromos készülékek elektroszmogja pozitív ionokkal bombáznak minket gyengítve egészségünk. A fák, növények, a vízesések, és az eső, zivatarok negatív ionokkal töltik fel a levegőt ezzel erősítik energiatestünk.

Az anion a negatív töltésű levegő részecske egy atomi összetevője. Frissességet érzünk az erdőben vagy tavasszal, amikor is az anion mennyiség bőséges. Egy atom anionná válik elektron vesztéskor, míg pozitív ionná válik elektron felvételkor.
Az anion elősegíti a sejtanyagcserét, növeli az életerőt és étvágyat, tisztítja a vért és nyugtatja az idegeket, ezért a levegő vitaminjának is nevezik. Az erdőben, tavasszal, vízesésnél vagy tengerparton 800 - 2000 anion/cm3 a levegő anion tartalma.

Anionban gazdag helyen frissnek érezzük a levegőt:
• Vihar után kisétálva a szabadba
• Vízesés előtt állva
• Fenyvesben

 ....................

Az "Élet előmozdító részecskéi"

A természet "élet előmozdító részecskéi", a negatív ionok, olyan molekulák, melyeknek van egy plusz elektronjuk, 1899 Elster és Geitel tudósok fedezték fel őket. Az egerek tovább élnek bizonyos esetekben, ha negatív ionoknak teszik ki őket. A negatív ionokat összekapcsolták bizonyos csírák elpusztításával és a fertőzések megelőzésével. Dr. Igho Hart Kornblueh orvos azt vette észre, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha nagydózisú negatív ionoknak teszik ki őket. Azt is felfedezték, hogy a negatív ionok úgy tűnik segítenek az allergiákon, migréneken és sinus problémákon.
Bár a negatív ionok számolatlanul megtalálhatók a természetben (óceánok és vízesések közelében kétszer nagyobb mennyiségben fordulnak elő, mint máshol), környezetünkből sajnos hiányoznak ezek a hatásos fokozó szerek. Dr. William Rea, a texasi Brookhaven Orvosi Központ sebészeti vezetője kijelenti, hogy "a legtöbb ház már nem úgy lélegzik, mint régen". Az acél és a beton megkötik az atmoszférában fellelhető negatív ionok legnagyobb részét, a műanyagok pedig pozitív sztatikus töltésűek, tehát nagyon kis mennyiségű negatív ion jut el hozzánk.
Érzelmi problémák? Fogjuk az ionokra vagy inkább hiányukra. A negatív ionok ellentétei, a pozitív ionok olyan részecskék, melyeknek hiányzik egy elektronjuk. Bizonyos bíróságokon a pozitív ionokat hozó szelet használták kegyelem kieszközölésére rendetlenség vagy bűnös magatartás esetén. Ezzel ellentétben a negatív ionok az alfa agyhullámokat serkentik, nyugtató hatást fejtve ki. Dr. Albert P. Krueger, egy amerikai tudós, akit széles körben tisztelnek ionokkal végzett munkájáért, felfedezte, hogy a negatív ionok befolyásolják a szerotonin oxidálásának sebességét a véráramban. A szerotonint a tobozmirigyek és a belek termelik és hatással van az alvásra, kedélyállapotra, idegimpulzusokra, véralvadásra és a lágyizmok összehúzódására. Legtöbbször a biztonság, béke és elégedettség-érzettel társítják. A negatív ionokról kimutatták, hogy csökkentik az idegességet és a nyugtalanságot.
Ez megmagyarázhatja, hogy miért énekel olyan sok ember a zuhany alatt. Amikor a víz leesik a zuhanyzóban, negatív ionokat képez. A negatív ionok nagy mennyiségben fordulnak elő vízesések és óceánok környékén. Vasilyev, egy orosz ionúttörő kimutatta az 1970-es években, hogy az ionok a légzőszervi szállítóideg-rostok végződéseiben hatnak és megváltoztatják a központi idegrendszer működési állapotát, ezáltal pedig a perifériás szervekét is.

forrás: http://eljmaskent.extra.hu/levego.html

A hűtőszekrényemben is van és a lakószobában is ionizátor. A konyhában  (gázfőző, ételszag...) is jó szolgálatot tehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dddddddddddddddddddddddddddddddddddd

(sp, 2012.12.25 12:48)

"egy atom anionná válik elektron vesztéskor"
hát nem mert ha felvesz egy elektront akkor les negatív már itt bukott t a történet

asdd01@freemail.hu

(Nuku név, 2012.03.02 11:23)

omg de hülyesééégg-..-"""""